25/09/2023

 Õpikeskuse tund 1. klassile väikeses majas

Reedel, 22. septembril toimus Lembitu 1a raamatukogutund 1. klassile. See aasta ei saanud me seda läbi viia õpikeskuses nagu tavaliselt, sest asenduspinnal on vähe ruumi ja käib kogu aeg pidev rahvaste liikumine. Järgmisel aastal saab siis uues õpikeskuses teha päris raamatukogutunni, kus täpsemalt rääkida kogus olevatest teavikute süsteemist, laenutamisest ja õpikeskuse kodukorrast. Seekord rääkisime raamatute lugemise vajalikkusest,  laste raamatukogus käimise eelnevast kogemusest ning sellest, kuidas raamatuid ilusasti hoida.

Vaatasime viimasel ajal õpikeskusesse saabunud uusi lasteraamatuid, mis sobivad nooremale kooliastmele. Tore oli kuulda, et mitmed lapsed olid mõnda neist juba lugenud ja koju ikka ka ostetakse raamatuid. Tunni lõpus lugesime alguskatkendi Kadri Kiho raamatust "Endel ja Kati ". Lugemise katkestas tuletõrjeõppus, mis läks organiseeritult. Pärast häire lõppu laenutasid lapsed enamuse nendest raamatutest, mis tutvustuseks kaasas olid. Saab lugemist harjutada. 



Lisaks 1. klassile läks raamatuid vaja ka 2. klassi õpilastele. Neile läks vaja luuleraamatuid. Kes kodust vajalikku luuleraamatut ei leidnud, sai selle laenutada õpikeskuse varust. Ega lasteluulest suurt midagi riiulile alles ei jäänudki.