13/09/2024

 Pärnu Raeküla Koolile teiste Pärnu koolide poolt kingitud raamatud

Suur aitäh neile!



1. Hodge, Susie

"ART IN DETAIL"

 Kingitus Pärnu Kunstide Koolilt

Suuri maale ei saa täielikult mõista ühekorraga. Sügavama arusaamise saab ainult maali detailselt analüüsides, olgu see siis teema paigutus, valgustus, pintslitõmmete stiil või teemad.


2. Kareva, Doris

"EESTI TUNNE"

Kingitus Pärnu Koidula Gümnaasiumilt

"Mitte kõik luuletajad, kellest lugu pean, mitte kõik mulle olulised tekstid ei ole siia raamatusse jõudnud – aga kõigis siin sisalduvais luuletustes olen ära tundnud midagi ainuomast, mida kokku võtta sõnadega: Eesti tunne.” 
/Doris Kareva/






3. "KLIIMA MEIE KÄTES. KLIIMAMUUTUS JA MAA"

Kingitus Pernova Hariduskeskuselt.


Õpetajate käsiraamat on koostatud OCE (Office for Climate Education) meeskond ning OCE teadus- ja hariduspartnerite uurimistöö tulemusena ja on suunatud õpetajatele, kellel on kliimahariduse edasiandmisel võtmeroll. Käsiraamatu eesmärk on toetada õpetajaid kliimamuutuste õpetamisel aktiivõppe abil, et noorematel põlvkondadel oleksid vajalikud teadmised ja oskused kliimamuutustega seotud probleemide mõistmiseks ja nendega toimetulemisel.





4. Parker, Philip

"MAAILMA AJALUGU"

Kingitus Paikuse Koolilt

Selles kompaktses ülevaatlikus teejuhises meie tsivilisatsiooni ajalukku on käsitlemist leidnud 350 maailma ajaloo pöördepunkti. 


5. Anderson, Janice

"MAAILMA ARHITEKTUUR"

Kingitus Pärnu Vanalinna Põhikoolilt

Arhitektuur on kunstiliik, millega meil kõigil on olnud otseseid kokkupuuteid ja mille teoste kohta paistab igaühel olevat oma arvamus.
Kuna see raamat on mõeldud suurema huviga tavalugejale, siis on siin püütud nii palju kui võimalik vältida liiga rasket tehnilist keelt ja abstraktseid teooriaid.








6. Saint-Exupery, Antoine de

"VÄIKE PRINTS"

Kingitus Paikuse Koolilt

Väikese printsi lummav ja eriline lugu räägib sõprusest, armastusest, hoolimisest ja märkamisest, pakkudes mõtteainet igas vanuses lugejale, nii suurtele kui väikestele.


Tekst ja fotod pärinevad Rahva Raamatu kodulehelt